Puerto Calero

Er zit niks anders op: er moet een laatste blogje geschreven worden.

De reis van de Gisborg is voorlopig geëindigd in Lanzarote. We hebben de boot hier geparkeerd voordat we naar Marokko gingen en eigenlijk hadden we nog gehoopt met Eline, die een weekje overkwam, iets zeilends te ondernemen maar dankzij de wind die uit de verkeerde hoek kwam en vaak stormachtig was, is dat niet gelukt. Eline werd al zeeziek in de haven….

Maar met behulp van een huurauto hebben we haar al het moois van Lanzarote kunnen laten zien.

En nu.

Alles uitmesten en schoonmaken, inclusief zeilen, tuigage, bijboot etc.

Reparaties uitvoeren.

Eetvoorraad met een naderende of reeds gepasseerde houdbaarheidsdatum naar binnen werken.

Sinterklaas vieren met een stukje marsepein dat Eline heeft meegebracht en een ongeveer 50 keer gesmolten chocoladesinterklaasje dat uit het ´decemberpakje´ van mijn lieve collega´s kwam.

Ons geestelijk voorbereiden op koud en winters weer.

Met jaloerse blikken kijken naar de passanten die hun Atlantische overtocht voorbereiden en vertrekken.

Dagelijks de vorderingen van de ARC vloot volgen op www.worldcruising.com/arc. Er doen een aantal boten aan mee die we kennen dus is het leuk om te zien en lezen wat ze onderweg meemaken. Steve en Linda zijn 1 december al als eerste gearriveerd op St. Lucia, terwijl de rest van de vloot nog niet halverwege was. Niet verwonderlijk als je met je FPB ( staat volgens Steve voor ´fucking power boat´) ruim 11 knopen kunt varen en de zeilboten te kampen hebben met windstilte en wind uit de verkeerde richting.

Overigens zit ons ´zeilmeisje´ Laura Dekker  er ook tussen: zij is inmiddels vertrokken van de Kaap Verdische eilanden, maar haar boot is natuurlijk niet zichtbaar op de ARC site.

Maar ook: onze komende 3 maanden verder plannen. Het ticket voor de VS, waar we in januari zullen zijn is geboekt, het plan om in februari/maart met de auto naar de Canarische eilanden te reizen neemt serieuze vormen aan.

We hebben werkelijk een onwijs gave tijd gehad aan boord van ons bootje en gaan het heel erg missen maar er zijn meer leuke dingen te beleven en we gaan er naar streven binnen afzienbare tijd verder te reizen met de Gisborg; de zee blijft trekken!

Iedereen die met ons heeft meegeleefd de afgelopen maanden en iedereen die gereageerd heeft op onze blogs ( op de site of op de mail): heel erg bedankt. Voor ons was het een stimulans om te blijven schrijven en steeds meer foto´s te plaatsen.

Overigens is er een artikeltje over ons te lezen in Zilt. Kijk op www.ziltmagazine.nl, magazine nr. 56, vanaf blz. 90.

We zullen over het vervolg van ons sabbatical op een andere manier verslag doen, onder andere via facebook, dus we houden contact!

Ciao

3 reacties op “Puerto Calero”

 1. ate zegt:

  Hola Marianne en Gerard,

  We zullen jullie blog missen, het was heel leuk om te lezen. We wensen jullie nog veel goeds en plezier toe voor de komende maanden!

  Adios!
  Ate en Pieneke
  Conil de la Frontera

 2. wijtze zegt:

  TOT de kerst en oud en nieuw. Nu vieren we Sint in Son. Eline en Rosanne hebben net bij Sint op schoot gezeten.
  Grtz vd familie.

 3. riet zegt:

  Tjeetje, ben ik net weer ingelogd en nu houden jullie er mee op.
  Overigens heb ik genoten van de reisverslagen en de foto’s. Wacht maar niet te lang met de volgende reis met de Gisborg !
  We zien elkaar met kerst, tot dan en goede reis.
  Riet