Lanzarote

Eerst nog een paar fotootjes van Tenerife. Omdat er een deining stond van 6 meter tijdens onze laatste dagen op Tenerife heeft Gerard zich helemaal kunnen uitleven op het fotograferen van brekende golven. Werkelijk imposant om te zien!

Van Tenerife varen we rechtstreeks naar Lanzarote. Ongeveer 150 mijl varen in 21 uur. Een paar uur zeilen we heerlijk met 25 knopen halve wind maar de wind neemt te snel weer af en bovendien staat er nog steeds een flinke deining waardoor je met minder wind niet vooruit komt maar alleen vreselijk ligt te wiebelen met klapperende zeilen dus we hebben de motor ook nodig. Eigenlijk willen we nog naar La Gomera en eigenlijk ook nog naar El Hierro maar we kunnen niet alles voor kerstmis. We weten inmiddels wat we verder willen. En we weten dat we La Gomera en el Hierro nog wel gaan zien.

Sinds Porto Santo hebben we eindeloze discussies gevoerd over de resterende tijd en onze mogelijkheden  en ook over verdere plannen in de toekomst ( Deo volente). Vele scenario’s zijn de revue gepasseerd maar op een gegeven moment moet je gaan wegstrepen en keuzes maken. Zo hebben we het plan om toch de grote plas over te steken en dan de boot maar in de Carieb te laten liggen laten vallen omdat dat toch wel erg ver weg is en we niet weten of we de gelegenheid hebben om haar weer terug te varen. Ook het idee om naar Gambia te varen is niet realistisch omdat we dat hele eind dan weer tegen de heersende  noordenwind en stroom in terug moeten zien te komen.

Eén ding is wel duidelijk geworden: we willen heel graag verder gaan reizen met onze boot. Maar we willen eerst nog een paar jaar werken en we willen dat Eline en Rosanne ons niet meer nodig hebben ( nou ja, niet echt natuurlijk maar ze moeten het zonder onze financiële steun kunnen redden).  Tot die tijd willen we de boot in de regio Canarischeilanden/Madeira/Atlantische zuidkust van Europa laten liggen. Dat is op dit moment in ieder geval de keuze op de langere termijn.

Voor de rest van ons jaartje vrij hebben we de volgende keus gemaakt: tot kerstmis blijven we varen in de buurt van Lanzarote en we willen nog een paar weken naar Marokko. We laten dan in december de boot achter op Lanzarote en gaan na de kerstvakantie nog 2 maanden de wereld bereizen per vliegtuig ( ach ja, we houden wel van contrasten…), de laatste periode gaan we weer naar de boot en we komen dan in de loop van maart terug naar Nederland om ons mentaal voor te bereiden op het instappen op de sneltrein van leven en werken in Nederland.

Na deze ontboezemingen weer terug naar Lanzarote: wát een indrukwekkende natuur ( sorry we worden wel wat saai maar je moet de foto’s maar bekijken dan begrijp je het). We liggen hier in Puerto Calero, een uitstekende marina waar we ook onze boot gaan achterlaten in december.

Als we aankomen blijkt dat er een regatta is. De 13 RC44 boten, waaronder de ‘One way back’ van de Nederlander Pieter Heerema varen hier dagelijks wedstrijden. Het is een soort Formule 1 van zeilwedstrijden. Een drukte van belang dus maar we mogen gelukkig wel naar binnen.

Steve en Linda liggen er al met de Windhorse. Heel erg leuk om hen weer te zien na 2 maanden!

Zij hebben een auto gehuurd en de dagen op Lanzarote kenmerken zich door samen met hen en de fototoestellen het eiland te verkennen. Er zijn veel rotondes op Lanzarote en die kennen ze niet in de States dus na een paar keer genoten te hebben van de rijkunsten van onze vrienden blijkt het voor alle partijen beter dat Gerard chauffeert!

De opbrengst van Lanzarote is heel veel mooie foto’s; een onwijs mooi kunstwerk: een  lavasteen van zo’n 30 kilo die we ergens onder de vloer hebben gestopt in de hoop dat we hem ooit naar Nederland kunnen krijgen en veel inspiratie om zelf mee aan de slag te gaan.

3 reacties op “Lanzarote”

 1. Wijtze, Anneke, Jelle & Job zegt:

  Super mooie foto’s!

 2. Rosanne zegt:

  Jaloers! Wederom, laat die boot daar maar lekker liggen ik kom daar graag een keertje op bezoek.

 3. Casper zegt:

  wat een gave foto’s!
  en onthullende ontboezemingen voor rest van 2010, 2011 en verder!
  groeten van jullie neef